Skip to main content

Projektkoordinator knuten till kulturhuvudstad 2029

Nu står det klart att det blir Katrin Amberntsson som axlar rollen som projektkoordinator i processen för Uppsala som europeisk kulturhuvudstad 2029. Hon kommer närmast från Colombine Teaterförlag där hon varit projektledare med inriktning mot avtal om upphovsrätt.

Katrin har stor erfarenhet av att planera och genomföra komplexa internationella evenemang och en bred yrkesbakgrund inom kultursektorn. Hon har bland annat arbetat på Regeringskansliet som möteskoordinator i samband med Sveriges ordförandeskap i EU 2023 och som projektledare för planeringen av Kulturrådets internationella toppmöte World Summit on Arts and Culture.

Hon har också omfattande erfarenhet av program- och turnéverksamhet i Sverige och internationellt, dels som chefsproducent på konsertarrangören Re:Orient och dels som programkoordinator på Östasiatiska museet, Etnografiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm.

Hon har tidigare också varit eventchef på Södra teatern och koordinator för Samtidskonstdagarna i Södertälje. När Stockholm var Europas Kulturhuvudstad 1998 var Katrin anställd som informatör för projektet.

”Katrin är en drömrekrytering – hennes bakgrund och erfarenhet från liknande projekt passar som handen i handsken för processen framåt. Vi är otroligt glada att få ha henne med på resan och ser fram emot att börja jobba ihop.” / Patric Kiraly, Huvudprojektledare Uppsala europeisk kulturhuvudstad – Between the Lines 2029

Fler nyheter

Uppsala2029

Vill du veta mer?

Kontakta oss så berättar vi mer.